Noże Kuchenne Stalowe

Jest 18 produktów.

Podkategorie

  • Brieto M9 Pro

               Seria M9 Pro została zaprojektowana z myślą o profesjonalnych szefach kuchni, ale jest również polecana do użytku domowego. Ze względu na wysoką jakość wykonania seria ta jest bardzo popularna wśród japońskich kucharzy. Ostrza tych noży zostały wykonane z wysoko węglowej stali molibdenowo-wanadowej i są hartowane na poziomie 59+/-1 HRC.             Ze względu na wysoką jakość wykonania i łatwość ponownego naostrzenia, seria M9 Pro jest naszą podstawową linią noży. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Bunmei

    Noże marki Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin – uznanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu i są hartowane na poziomie 56-57 HRC. Noże Bunmei Gincho otrzymały w Japonii rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności i cieszą się nieprzerwanym uznaniem japońskich szefów kuchni.

  • Global - G

    Seria G obejmuje noże o standardowych rozmiarach oraz noże o długich ostrzach, takie jak noże szefa, noże do plastrowania, wykrawania i filetowania, noże sashimi czy noże orientalne. Znajduje się w niej także bestsellerowy Nóż szefa G-2, wielokrotnie nagradzany w różnych częściach świata. Z wyjątkiem wybranych modeli, ostrza mają szlif obustronny – dla osób prawo i leworęcznych. Noże Global są pierwszymi w historii nożami kuchennymi, w których ostrze zintegrowano z rękojeścią. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja ułatwiają zachowanie doskonałej higieny w miejscu pracy. Wyróżnikami noży Global są także wypukły szlif klingi, który sprawia, że produkty kroi się bez wysiłku, oraz pokryta regularnymi wgłębieniami („kropkowana”) rękojeść z nierdzewnej stali, gwarantująca pewny uchwyt i zapobiegająca ślizganiu się noża w dłoni. Opatentowana przez Yoshikin stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 57+/-1 HRC zapewnia klingom długotrwałą ostrość i ochronę przed zniszczeniem.

  • Global - GS

    Seria GS obejmuje klasyczne noże ze stosunkowo krótkimi ostrzami, np. noże do obierania czy noże uniwersalne. Cieszy się ogromną popularnością ze względu na funkcjonalność, którą doceniają zwłaszcza użytkownicy profesjonalni. Noże z tej serii wyróżniają się wyrafinowanym, trójkątnym kształtem. Z wyjątkiem wybranych modeli, ostrza mają szlif obustronny – dla osób prawo i leworęcznych. Noże Global są pierwszymi w historii nożami kuchennymi, w których ostrze zintegrowano z rękojeścią. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja ułatwiają zachowanie doskonałej higieny w miejscu pracy. Wyróżnikami noży Global są także wypukły szlif klingi, który sprawia, że produkty kroi się bez wysiłku, oraz pokryta regularnymi wgłębieniami („kropkowana”) rękojeść z nierdzewnej stali, gwarantująca pewny uchwyt i zapobiegająca ślizganiu się noża w dłoni. Opatentowana przez Yoshikin stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 57+/-1 HRC zapewnia klingom długotrwałą ostrość i ochronę przed zniszczeniem.

  • Global - SAI

    Global SAI to ekskluzywna linia noży które są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem. W klingach noży Global SAI zastosowano trzywarstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 58-59 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

  • Global - GSF

    Seria GSF oferuje noże o mniejszych rozmiarach, które stanowią praktyczne uzupełnienie dla dwóch pozostałych serii noży Global  G i GS. Noże Global są pierwszymi w historii nożami kuchennymi, w których ostrze zintegrowano z rękojeścią. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja ułatwiają zachowanie doskonałej higieny w miejscu pracy. Wyróżnikami noży Global są także wypukły szlif klingi, który sprawia, że produkty kroi się bez wysiłku, oraz pokryta regularnymi wgłębieniami („kropkowana”) rękojeść z nierdzewnej stali, gwarantująca pewny uchwyt i zapobiegająca ślizganiu się noża w dłoni. Opatentowana przez Yoshikin stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 57+/-1 HRC zapewnia klingom długotrwałą ostrość i ochronę przed zniszczeniem.

  • Masamoto VG-10

               Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzeniem marki doskonałych noży.Teraz po pięciu pokoleniach, jego wizja się spełniła, noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Seria VG-10 jest wykonana ze stali „Hyper Molybdenum-Vanadium", ostrza noży zostały zahartowane do 60+/-1 HRC. Noże charakteryzują się doskonałym balansem i ergonomią oraz są bardzo lekkie.            Wygodna rękojeść została wykonana z materiału o nazwie „Duracon”, który ma właściwości antybakteryjne i jest odporny na zmiany temperatury.

  • Masamoto KK

    Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzeniem marki doskonałych noży, teraz po pięciu pokoleniach, jego wizja się spełniła, noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Noże z serii KK posiadają ostrza dwuwarstwowe gdzie rdzeń został wykonany w węglowej stali „White Steel", a zewnętrzna warstwa ze miękkiej stali. Wszystkie noże z tej serii zostały ręcznie wykute i wykończone a hartowanie jest na poziomie 62-63 HRC. Rękojeść została wykonana z drewna magnolii i wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Masamoto KK nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystkie noże zapakowane są w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Misono Molybdenum

               Misono jest jedną z najbardziej cenionych i rozpoznawalnych japońskich marek w segmencie noży kuchennych w stylu zachodnim. Seria Molybdenum Steel wydaje się być najlepszym wyborem spośród wszystkich serii Misono pod względem stosunku jakości do ceny. Noże te są bardzo zbliżone do doskonałej serii UX10 zarówno pod względem wysokiej jakości wykonania, jaki i ergonomii.            Ostrze jest wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej, które zostało zahartowane do 58+/-1 HRC, dzięki czemu ostrze bardzo długo trzyma ostrość i jest łatwe w utrzymaniu. Rękojeść została wykonana z czarnego drewna pakka. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Nagomi Shiro

    Noże z serii Nagomi Shiro stanowią unikalne połączenie japońskiej tradycji z nowoczesną technologią. Odporne na ścieranie klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Ostrza okuto warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Tradycyjne, drewniane rękojeści w kształcie litery D wzmocniono pierścieniem ze stali nierdzewnej. Noże z tej serii są wyjątkowo lekkie, trwałe i wygodne w utrzymaniu, co znacząco podnosi komfort pracy.

  • Nagomi Kuro

    Oryginalne noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi ze stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.

  • Nagomi Maru

    Noże Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który łączy tradycję z awangardą w zachwycający sposób. Noże Nagomi Maru to idealna propozycja dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów.

  • Narihira - Saku

                 Noże Narihira zostały wyprodukowane przez Fujitora, tę samą firmę, która produkuje noże marki Tojiro. Noże Narihira są tradycyjnymi nożami japońskimi ostrzonymi jednostronnie do przygotowywania sushi. Jest to połączenie tradycji z nowoczesną technologią ich wytwarzania. Te doskonałe noże mają ostrza wykonane ze stali nierdzewnej, a  rękojeść z drewna magnolii.              Noże Narihira są szczególnie polecane osobom rozpoczynającym przygodę z przygotowywaniem sushi, a także tym, które szukają tradycyjnych noży japońskich.

  • Takahisa Damascus (GEKKO)

              Takahisa Damascus, jest to seria noży która łączy w sobie piękno wykonania i funkcjonalność. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali VG10, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 17 warstwowej stali damasceńskiej które mają piękne wykończenie „Tsuchime” nadające im wyjątkowy charakter. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Identyczne noże znajdziemy również u innych producentów takich jak Gekko czy Kanetsune.            Rękojeść jest wykonana z drewna mahoniowego.Seria Takahisa Damascus jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Takahisa Damascus Octagon (GEKKO)

         Takahisa Damascus, jest to seria noży która łączy w sobie piękno wykonania i funkcjonalność. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali VG10, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 17 warstwowej stali damasceńskiej które mają piękne wykończenie „Tsuchime” nadające im wyjątkowy charakter. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Identyczne noże znajdziemy również u innych producentów takich jak Gekko czy Kanetsune.      Rękojeść w tradycyjnym japońskim stylu w krztałcie ośmiokąta (octagon) została wykonana z drewna mahoniowego. Seria Takahisa Damascus jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Sakai Takayuki Octagon

    Sakai Takayuki, jest to seria noży która łączy w sobie piękno wykonania i funkcjonalność. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej węglowej szwedzkiej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 45 warstwowej stali damasceńskiej które mają piękne wykończenie „Tsuchime” nadające im wyjątkowy charakter. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść w tradycyjnym japońskim stylu w krztałcie ośmiokąta (octagon) została wykonana z drewna magnolii. Seria Sakai Takayuki Octagon jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Tamahagane Kyoto Damascus 63

    Tamahagane Kyoto Damascus 63 jest to seria noży która łączy w sobie przede wszystkim piękne wykonanie, dbałość o detale oraz funkcjonalność. Ostrze wykonane jest z aż 63 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to wysokowęglowa stali VG5 która charakteryzuje się bardzo długim trzymaniem ostrości.Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana jest z laminowanego drewna. Seria Tamahagane Kyoto Damascus 63 jest dwustronnie ostrzona i jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Tojiro Aogami

              Tojiro Aogami, jest to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, dzięki czemu są idealne do przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze dwuwarstwowe gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Aogami a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali.Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 63+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali ochrania rdzeń i nadaje elastyczności.           Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże  Tojiro Aogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystkie noże zapakowane są  w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Tojiro DP 3 HQ

               Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego, co zapewnia dużą wytrzymałość na zmiany temperatury a także daje dodatkową ochronę antybakteryjną.            Seria DP jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Tojiro DP 3

             Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść nie posiada skuwki/bolstera i jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego, co zapewnia dużą wytrzymałość na zmiany temperatury a także daje dodatkową ochronę antybakteryjną.           Seria ta jest dwustronnie ostrzona, jest polecana przede wszystkim domowym kucharzom i osobom zaczynającym swoja przygodę z nożami japońskimi. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Tojiro Pro-DP 37

    Noże Tojiro Pro-DP 37 (Pro-DP Damascus) te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 37 warstwowej stali damasceńskiej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z czarnego laminatu typu "micarta. Seria Pro-DP jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Tojiro Flash

    Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali VG10, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane ze 37 warstwowej stali damasceńskiej (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele). Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z micarty z estetyczną metalową wstawką Seria Flash jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Tojiro Shirogami

              Tojiro Shirogami, jest to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, dzięki czemu są idealne do przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali ochrania rdzeń i nadaje elastyczności. Nakiri 165mm oraz Santoku 165mm są tradycyjnie kute i posiadaja niepowtarzalny wygląd kutej stali. Wszystkie noże są ręcznie wykonane, nie ma dwóch identycznych egzemplarzy.          Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona piękną skuwką. Noże  Tojiro Shirogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystkie noże zapakowane są  w estetyczne pudełka prezentowe.

  • Tojiro Shippu

    Profesjonalne noże Tojiro Shippu DP Damascus to unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw stali nierdzewnej, osłaniających niezwykle twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Piękny, wielowarstwowy materiał powstaje zgodnie z tradycyjnymi technikami wykuwania stali, dzięki czemu nóż służy użytkownikom dłużej niż narzędzia ze zwykłych materiałów. Wygodne, dębowe rękojeści zamocowano pierścieniem z bawolego rogu, który stopniowo zaciska się wokół nasady i zapobiega wysunięciu się klingi.

  • Tojiro Shippu Black

    Tojiro Shippu Black to nowa, niezwykle atrakcyjna odsłona bestsellerowej serii noży Shippu DP Damascus. Unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim mają teraz stylową, przyciemnioną szatę. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw nierdzewnej stali, osłaniających twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone przezroczystym lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.

  • Tojiro ORIGAMI (Nowość)

    Tojiro ORIGAMI to unikatowa seria noży, którą wyróżnia geometryczny design nawiązujący do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż powstaje w całości z jednego arkusza wysokowęglowej stali nierdzewnej. Dzięki zaawansowanej metodzie gięcia i zwijania stali, doświadczeni pracownicy przemysłu metalurgicznego z regionu Tsubame-Sanjo stworzyli oryginalną, minimalistyczną konstrukcję o wysokich walorach użytkowych. Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt i posiada w środku pustą przestrzeń, co znacznie zmniejsza wagę produktu. Nowatorski projekt Tojiro podkreśla piękno stalowych noży i czyni je praktycznie niezniszczalnymi. Serię Tojiro ORIGAMI wyróżniono w Niemczech prestiżową nagrodą iF Design Award 2012.

  • Tojiro Zen Dąb

    Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza (Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa są ostrzone jednostronnie). Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Dębowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.

  • Tojiro Zen Kasztan

    Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza (Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa są ostrzone jednostronnie). Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Kasztanowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.

  • Tojiro Zen Black

    Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza (Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa są ostrzone jednostronnie). Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Dębowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim. Czarne ostrza mają dodatkowo powłokę tlenkową, która nie zmienia ich właściwości.


Twoje konto





Zapomniales hasla?

Koszyk  

Brak produktów

0,00 zł Wysyłka
0,00 zł Suma

Realizuj zamówienie

Zobacz nasze opinie na:

Program ochrony kupujących:



Program Ochrony Kupujących