Nagomi Maru Nóż kuchenny Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Cienka, szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Nóż Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Dane techniczne:
Ostrze – stal wysokowęglowa 440
Rękojeść – hiszpańskie drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 155 g
- Typ: Santoku
- Długość ostrza: 180mm
- Rękojeść: drewno wzmacniane
- HRC: 58+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.